Yeni aileler kurmaktan gurur duyuyoruz. Gelin hayalinizi birlikte gerçekleştirelim!

Sperm Bankası Nedir?

Sperm Bankası Nedir - Dünya Tüp Bebek Merkezi

Çocuk sahibi olmak isteyen bir çok birey için, dolambaçsız bir süreç mümkün olmayabilir.

Azospermiden genetik problemlere kadar birçok sorunla karşılaşabilir ya da bekar bir anne olmak isteyebilirsiniz. Sperm donasyonunu tercih etmeniz için birçok sebep bulunmaktadır.

Kullanılacak spermi bulmak çok da kolay değildir. Bazıları, yardımcı olmayı kabul eden sperm donörü bulabilirken, bu herkes için her zaman mümkün değildir.

Özel hayatınızda sperm donörü bulmanıza yardım edecek biri olmadığı zaman başka bir seçeneğe başvurabilirsiniz: sperm bankaları.

Sperm bankası nedir?

Bazen cyrobank olarak da anılan sperm bankası, faydalı bir servistir. Sperm bankaları, sperm donörlerinden alınan kullanılmamış meninin saklanmasına yardımcı olan merkezlerdir. Bağışlanan bu spermler, hamile kalmak isteyen kadınlar tarafından kullanılabilir.

Tanıdıkları arasından kaliteli bir sperm donörü seçemeyen kişiler için sperm bankası kullanmak var olan problemin çözümü için genellikle en iyi seçenektir.

Bununla birlikte, mutlu bir şekilde kullanabileceğiniz bir sperm bankası bulmak için zaman ve enerji harcamak karşılığını verecektir.

Neden bir cryobank kullanmalıyım?

Neden bir cryobank kullanmalıyım?

Sperm bankası kullanmanızı gerektirebilecek pek çok neden bulunmaktadır. Neden bir sperm bankası kullanmanız gerekebileceği ile ilgili en yaygın sebeplerden bazıları şunlardır:

  • Partnerinizin sperm üretimindeki yetersizliği nedeni ile çocuk sahibi olamıyor olmanız.

  • Kişisel hayatınızda süreç içerisinde yer almaya razı olan uygun bir bireyi bulamamış olmanız.

  • Bebek sahibi olmanın mümkün olmasını sağlamak için güvenilir ve profesyonel bir çözüm arayışı içerisinde olmanız.

Dünya Tüp Bebek Merkezi’nde, doğru çözümü bulmanıza yardımcı olabilmek için ihtiyaçlarınızı daha iyi anlamaya çalışıyoruz.

Tüp bebek merkezimizde kullanılan herhangi bir sperm bağış tedavisinin saygın ve güvenilir kaynaklardan gelmesini sağlamak için uluslararası güvenilirliği olan sperm bankaları ile çalışıyoruz.

Şu anda, bütün etnik profilleri ile birlikte Kıbrıs’taki en geniş sperm örnek stoğunu elimizde bulundurmaktayız.

Sperm Seçme İşlemi

Sperm Seçme İşlemi

Tıbbi ekibimizin sizin için stoğumuzdan sperm donörü seçmesi seçeneğine sahip olduğunuz gibi, eğer isterseniz tercih ettiğiniz herhangi bir sperm bankasından, herhangi bir donörü de seçebilirsiniz. Sperm bankasını kullanırken, sıklıkla kendi ihtiyaçlarınıza uygun bir donörü bulmaya çalışmalısınız.

Aşağıda açıklandığı gibi, en iyi sperm bankaları, uygun bir eşleşme olarak belirlediğiniz donörünüzü bulma işlemini kolaylaştırarak size yardımcı olacaklartır.

Ancak, bir sperm bankasından potansiyel donörlere göz atarken aşağıdaki hususlara dikkat etmenizi öneririz:

  • Profili okuyun. Dünya Tüp Bebek’te kullandığımız herhangi bir sperm bankası, sperm donörünün profilini çıkarıp, detaylandıracaktır. Bu sayede kiminle ilgilendiğinizi de öğrenmiş olursunuz.

  • Sesli röportajlar. Çoğu sperm bankası röportaj sürecine dahil olmanıza izin vermektedir. Bu sayede, her iki tarafın da elde edebileceği başarıları anlamanız kolaylaşmaktadır.

  • Aile profili çıkarma. Değerlendirdiğiniz herhangi bir potansiyel donörde var olabilecek genetik ve kalıtımsal sorunları öğrenebileceğiniz için bu faydalı bir işlemdir.

  • Personel izlenimleri. Personel de, herhangi bir donörün düzgün değerlendirmesini gerçekleştirmekten ve sizin ihtiyaçlarınıza uygunlukları açısından nasıl olabilecekleri hakkında bilgi vermekten memnun olacaktır.

  • Keirsey testleri. Bu kişilik değerlendirme anketi, kişiyi daha iyi değerlendirmenize ve ortada karşılıklı bir anlaşma olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur.

Finding a cryobank.

 

Dünya Tüp Bebek Merkezi olarak sadece Danimarka ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerden en güvenilir sperm bankası çözümlerini kullanmaktayız.

Bu bankalar, sundukları hizmetin çeşitli ve olabildiğince güvenli olduğuna inandığımızdan, bizim için oldukça önemlidir. Ayrıca hem Danimarka’da hem de ABD’de düzenlemeler oldukça yüksek standartlardadır. Bu sebeple, sperm bağışı talebinde bulunan herhangi biri için bu hizmetleri gönül rahatlığıyla kullanabilmekteyiz.

Bütün spermlerimizi popüler, güvenilir ve emniyetli sperm bankalarından ithal etmekteyiz. Bu bankaları, donörleri genetik problemler için başlıca testlerden geçirdikleri ve bulaşıcı hastalık sorunlarının olup olmadığını araştırdıkları ve çeşitli başka testlere tabii tuttukları için seçmekteyiz.

Sadece, donörlerini titiz bir test etme sürecinden geçiren ve donörlerin psikolojik profillerini oluşturan ve bu sayede sadece güvenilir donörleri kullandığından emin olduğumuz, sperm bankaları ile çalışmaktayız.

Donör menisi seçerken, anonim ya da anonim olmayan donörleri seçme şansınız bulunmaktadır.

Anonim donörler, kimliklerinin açıklanmasını kabul etmeyen kişiler iken anonim olmayan donörler ise sperm bağışı işlemi sonucu dünyaya gelen bebekle 18 yaşına geldiğinde tanışmayı kabul eden kişilerden oluşmaktadır.

Bu kişisel bir seçimdir ve bazıları anonim donörleri tercih ederken, bazıları ise anonim olmayan donörleri kullanmak istemektedir.

Yaygın hizmetler

Yaygın hizmetler

Sperm bankası kullanırken, birlikte çalışabileceğiniz diğer sayısız hizmete de erişiminiz bulunmaktadır. Sizin için doğru seçim olup olmadıklarını görmek için aşağıdaki sperm bankası hizmetlerini değerlendirmenizi tavsiye ederiz:

  • Münhasırlık. Bazı insanlar bir donör ile çalışmaktan o kadar memnun kalırlar ki, ileriki herhangi bir sperm bağışı ihtiyacında o donörün, belli bir ücret karşılığında, sadece kendileri için ayrılmasını isteyebilirler.

  • Rezervasyon. İleride aynı donörü kullanabilmek için çoğu sperm bankası size aynı donörden ek spermleri rezerve etme hakkı tanıyabilir. Bu size, eğer isterseniz belirli bir donörü birden fazla kullanım hakkı vermektedir.

  • Depolama. Bazı erkekler, spermlerinin önceden depolanmasını istemektedir. Eğer sağlığınızı riske atacak bir sürece girecekseniz (kanser tedavisi vs.), bu sizin ileride çocuk sahibi olamama riskinizi engellemeye yardımcı olacaktır.

  • Seçme. Bazıları, çocuklarının kalıtımsal ya da kromozomal problemlerle uğraşmasını engellemeye yardımcı olmak için sperm bankasına başvurmaktadır. Yani, çocuklarının hayatının ileriki evrelerinde zorlu zamanlar yaşamalarını engellemeye yardımcı olmaktadırlar.

Dünya Tüp Bebek ile banka spermi bulma


DunyaIVF - KIBRIS TÜP BEBEK MERKEZİ

Dünya Tüp Bebek’te, sperm bağışına ihtiyaç duymanız halinde, bunları en güvenilir yerlerden temin etmek için en iyi sperm bankaları ile birlikte çalışıyoruz. Güvenebileceğiniz bir sperm bankasını nasıl bulabileceğinize dair daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçin, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Eğer sperm bank süreci ile ilgili aklınıza takılan başka bir şey varsa bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Kararınızdan %100 tatmin olmuş bir şekilde hissetmenize yardımcı olmak için en kısa zamanda çalışmaya başlayacağız.

Faydalı Bilgi? Paylaş!