Gerek yaşa bağlı olarak, gerek infertilite sebepleri yüzünden kendi yumurtalarıyla hamile kalamayan kadınların gebelik elde edebilmeleri için Yumurta Donasyonu yani Yumurta Nakli tedavisi önerilir.
35 yaşından sonra kadınların yumurta sayısı ve kalitesi azalmaya başlar ve gebelik elde etmek isteyen 35 yaşı üzeri birçok kadın bu sebeplerden dolayı çocuk sahibi olamaz. Buna ek olarak, yaşı çok genç olmasına rağmen erken menapoza giren kadınlar da çocuk sahibi olmak isteyip de olamaz. Böyle durumlarda çifte yumurta donasyonu tedavisi yani tüp bebek önerilir.
Yumurta kaynaklı çocuk sahibi olamayan çiftin bu tedavi için uygun olup olmadığını anlamak için öncelikle erkekten Spermiogram yani sperm testi istenir. Eğer sperm testi doktor tarafından işem için yeterli bulunursa, o zaman çift yumurta nakli için ön tedavi sürecine başlatılır.
Yumurta donasyonu tedavisi yaptıranlar ilk önce infertiletinin sebebini araştırıp, sonrasında bu tedaviyi yaptırıyorlar. Eğer ki çiftin çocuk sahibi olamama sebebi yumurta kaynaklı ise, çiftin fiziksel özelliklerine benzeyecek 21-30 yaşları arasında herhangi bir sağlık problemi olmayan anonim donörün yumurtaları ile işlem yapılması önerilir.
Çiftler, yumurta donasyonu hakkındaki tüm sorularını tüp bebek tedavilerinde deneyimli uzman bir doktora danışabiliyor veya bu konu hakkındaki yazılmış makaleleri okuyarak bilgi edinebiliyorlar.
Böyle bir tedaviye başlamadan önce, internette yumurta donasyonu yaptıranların tedavisi ile ilgili bilgi edinilebilecek birçok form bulunmaktadır. Bu formlarda çiftler tedavi hakkındaki soruları, yumurta donasyonu yaptırırken yaşadıkları deneyimleri ve yaptırdıktan sonrası ile ilgili yaşadıklarını birbirleriyle paylaşırlar.
İnfertilite yaşayan bir çok çift bu tedavileri yaptıranlar var mı, veya daha önce yumurta donasyonu yaptıranlar var mı diye düşünerek kendisini oldukça yalnız ve çaresiz hisseder. Oysa ki günümüzde bu tedaviler oldukça yaygınlaşmış ve birçok çift tarafından tercih edilmektedir.