Yeni aileler kurmaktan gurur duyuyoruz. Gelin hayalinizi birlikte gerçekleştirelim!

Yumurta Donasyonu Nedir?

Yumurta Donasyonu Nedir-Kıbrıs Dünya Tüp Bebek Merkezi

Hamile kalması artık tüm şartlar altında sıfıra inmiş, genetik olarak da olumsuzluklar ile karşılaşmış anne adayları için yumurta donasyonu ile birlikte bir bebek sahibi olma tedavisi uygulanır. Yumurta donasyonuyla yine tüp bebek tedavisinde olduğu gibi bir tedavi süreci geçirilir. Bir başka kadından alınan yumurta, anne adayına nakledilir. Bu şekilde başarılı bir tedavi süreci geçirildiğinde isteyen anne adayı, bebek sahibi olabilmektedir. Yumurta verecek olan kişilere bağışcı yani dönor da denmektedir. Tüp bebek tedavisi sonucunda hiçbir şekilde sonuç alamayan kişiler yumurta donasyonu tedavisine yönelmektedir. Bu sayede bebek sahibi olmak isteyen kişiler güzel sonuçlar alabilmektedir.

Yumurta Donasyonu Neden Tercih Edilir?

Tüp bebek ve çeşitli tedavi uygulamaları sonucunda hiçbir şekilde yüzü gülmeyen ve olumlu sonuç alamayan çiftler bu tedavi yöntemini tercih edebilmektedir. Tüm bebek sahibi olma prosedürünü uyguladıktan sonra uzun tedavi süreçlerine ragmen bir bebek sahibi olunamıyor ise yumurta donasyonu seçilmektedir. Yumurta donasyonu tedavisinin anne ve baba adaylarına psikolojik olarak da etkileri olmaktadır. Farklı bir bebek sahibi olma yönteminden ziyade yumurta donasyonu ile sahip olacağınız bebeğiniz için bir evlatlık psikolojisi hissetmeyeceksinizdir. Bu durumda babası belli olduğu için ve anne bebeğini kendi doğurup büyüteceği için psikolojik olarak olumlu etkiler verecektir. Çevreden gelebilecek olan kısır algısına karşı da bir yanıt olacaktır. Başına kanser veya oldukça güçlü ilaç tedavisine maruz kalma durumları yaşamış olan kişilerin yumurtalıkları alınmış olabilir. Böyle anne adaylarının yine hamile kalma olasılığı elde edilmektedir.

Kimler Yumurta Donasyonu İle Tedaviyi Tercih Eder?

Doğuştan gelen hasarlar olabilir. Doğuştan veya sonradan geçirilen bir hastalık sebebiyle yumurtalıkları alınmış olan kadınların bebek sahibi olma şansı vardır. Menopoza girdiği için yumurta üretimi yapamayan kadınlar için de bir umut ışığı olmuştur. Ciddi hastalıkları sebebiyle yumurtalığını aldırmış olan kadınların da bu durumda hamile kalma şansı vardır. Tercih edilebilmektedir. Kanser tedavisi ile birlikte kemoterapi gören kadınların yumurtalıkları zarar görmüş olabilir. Bu hamile kalmaya engel olabileceği için yumurta donasyonu tercih edilebilmektedir.

Yumurta Donasyonu Nasıl Yapılır?

Öncelik olarak yumurta donasyonu yaptırmak isteyen aile tedavi süreci ile ilgili bilgilendirilir. Sonra mevcut olan dönorlar aileye anlatılır ve biyolojik olarak eldeki şartlar anlatılır. Tedavi süreci esnasında ve sonrasında hiçbir şekilde alıcı ve vericiler birbirini tanımaz, bilmez. Önemli olan kaliteli ve güvenilir bir donasyon merkezine başvurmaktır. Anne adayı ve yumurta dönoru için aynı anda bir tedavi süreci başlatılır. Daha sonra ilaç tedavisine devam edilir. Anne adayı ve dönor için gerekli işlemler yapıldıktan sonra embriyo rahime yerleştirilmeden önce gebelik testi yapılır.

Faydalı Bilgi? Paylaş!