Yeni aileler kurmaktan gurur duyuyoruz. Gelin hayalinizi birlikte gerçekleştirelim!

Yumurta Donasyonu Kadınlar Kulübü

Yumurta Donasyonu Kadınlar Kulübü Kıbrıs Dünya Tüp Bebek Merkezi

Yumurta donasyonu yani diğer ismi ile yumurta naklidir. Belli sağlık sebepleri nedeniyle gebe kalamayan ya da kalıtsal olarak yumurtalıkları hasar gören kişiler gebe kalamadığı durumlarda bu tedavi yöntemi kullanılır. Anne adayının eşinin spermi ile birlikte başka bir kadının yumurtasının döllenmesi sonucu olan embriyo, anne adayının rahmine enjekte edilir. Bu sayede hem sağlık açısından hem de psikolojik olarak olumlu sonuçlar elde edilir. Yumurta donasyonu ile gebe kalmak da bir tüp bebek tedavisi uygulamasıdır. Art arda tüp bebek tedavisi denemeleri sonucunda başarısız olunduysa ya da erken menopoz gibi durumlar görüldüyse yumurta donasyonu bu durumda çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için bir çözüm yolu olmaktadır. Yumurtalıkları alınmış kadınlar için de yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.

Yumurta Donasyonu Kimlere Önerilir?

Bazı anne adaylarının doğuştan gelen sebepler ile yumurtalıkları olmayabilir. Sonradan karşılaşılan bir yumurtalık alınma tedavisi de olabilir. Bu gibi durumlar ile karşılaşıldığında yumurta donasyonu önerilir. Erken menopoz dönemine girmiş kadınlara da önerilmektedir. Kadınlar kulübü gibi sitelerden yumurta donasyonu tedavisi ile gebe kalmış kadınların yorumlarını öğrenebilirsiniz. Üst üste birçok kez tüp bebek tedavisi görülmesine rağmen olumlu sonuç alınmadıysa bu yöntem uygulanabilir. Eğer kanser tedavisi görülecekse sonrasında kalıcı hasarlar ile karşılaşılabilir. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında yumurta donasyonu çözüm yolu olabilmektedir. Yumurtalıkları alınmış ya da yumurtalıklarında doku kaybı yaşamış olan kadınlar için yumurta donasyonu, gebe kalma şansını vermektedir.

Yumurta Donasyonu Nasıl Yapılmaktadır?

Yumurta donasyonu işlemi tercihe göre farklı şekillerde olabilir. Dönor olan kişi ve alıcı isteğe göre birbirini tanımayabilir. Bunun gizliliğine son derece önem vere kuruluşlar da vardır. Fakat isteğe göre kişiler birbirini tanıyabilir. Genel olarak bakıldığında ise birbirini tanımayan kişilerce bu işlem yapılmaktadır. Yumurtayı verecek olan kadına yumurtasını toplanması için bir tedavi yapılır. Bunun yanında yumurtayı alacak olan kişiye bir tedavi uygulanmaz. Alıcıya yapılacak olan işlem, rahimini gebeliğe hazırlamak olacaktır. Yumurta alıcısına da vericisine de tedaviye aynı zamanda başlanılır. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra tüp bebek tedavisinde yapılan işlemler ile devam edilmektedir. Bunu tedavi gören kişilerin ağzından duymak istediğiniz takdirde kadınlar kulübü gibi sitelerden yorumları okuyabilirsiniz.

Yumurta Donasyonu İçin Verici Nasıl Seçilmelidir?

Tercihe göre alıcı ve verici arasında bir tanışıklık olabilir de olmayabilir de. Genel olarak bakıldığı zaman birbirini tanımayan kişiler arasında bu tedavi gerçekleşmektedir. Vericinin sağlık durumu son derece önemlidir. Ortalama olarak da 20-29 yaşlar arasında vericiler seçilir. Daha önce ise çocuk sahibi olmuş sağlıklı kadınlar verici olarak seçilmektedir. Yumurta bağışcısı olan kadının uyuşturucu, eroin gibi maddeleri kullanmıyor olması gerekmektedir. Belirli testler yapılmalıdır ve kalıtsal hastalıkların olup olmadığı tespit edilmelidir. Bu durumlara özen gösterilmelidir.

Faydalı Bilgi? Paylaş!