Yeni aileler kurmaktan gurur duyuyoruz. Gelin hayalinizi birlikte gerçekleştirelim!

Tüp Bebek Tedavisi İçin Arayışta Olan İngiliz Çiftler Neden Kıbrıs’a Seyahat Ediyor?

Tüp Bebek Tedavisi İçin Kıbrıs'a Seyehat Etmek

İlk tüp bebek doğumu 30 yıl önce olmasına rağmen son birkaç yıl içerisinde ana akım haline gelmiştir.  Birçok İngiliz çift kısırlık tedavisi için yerel sağlık kurumlarını tercih ederken, bunun oldukça büyük bir kısmı ise yurt dışında tüp bebek tedavisini yaptırmaktadırlar. İngiliz çiftler tüp bebek tedavisi için genellikle İspanyayı seçerken, diğer bir çoğunluk ise Kıbrıs’a tüp bebek tedavisi için seyahat etmektedirler.

Kıbrıs adası uzun yıllardan beri İngiliz turistler tarafından güneşli bir tatil bölgesi olarak bilinirken şimdi ise tüp bebek turizmi olarak gidilen bir ülke olarak bilinmektedir.

İngiliz çiftler neden Kıbrıs’a seyahat edip hamile kalabilmeleri için gereken tedaviyi görüp bunu tatil ile birleştirmesinler ki?

Evet, Kıbrıs adası kumsalı ve yıl boyunca güneş ışığından yararlanılan bir yer olması nedeni ile turistleri gidecekleri yer konusunda etkilemektedir. Fakat insanların Kıbrıs’a gelmelerinde ki amaç İngiltere’de uygulanan tüp bebek tedavisinden daha iyi olması ya da aynı sistemin İngiltere’de bulunmamasıdır. En büyük sebebi ise tüp bebek endüstrisinde kullanılan yasalardır. Kıbrıs’ta uygulanan tüp bebek yönetmenliğinin, Avrupa’daki ülkelere oranla daha liberal bir yönetmeliği bulunmaktadır.

İngiltere’deki çiftlerin Kıbrıs adasını seçmelerinde ki başlıca sebep yumurta donasyonu dur. Yumurta donasyonu için bekleme sırasının olmaması, anonim yumurta donasyonu ile uygun tedavi programlarının bulunmasıdır. Bu işlemin İngiltere de hemen gerçekleşmesi daha zor bir durumdur.  İngiltere’de bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin bekleme listesine alınmaları, yumurta donasyonu için uygun donorün bulunması zaman almakla birlikte bu da çiftlerin anne – baba olmasını ertelemekte ve Kıbrıs’a gelmelerine motive etmektedir.

Kıbrıs’a gelmeyi tercih eden çiftler kendilerine uygun olan donör ile eşleştirilmekte ve eş zamanlı bir tedaviye başlayabilmektedirler. Dolayısıyla, İngiltere de bekleme listesine alınıp, yorucu işlemlerin tamamlanmasını beklemektense Kıbrıs’ta doğru bir merkez tercihi yaparak birkaç hafta içerisinde hamile kalabiliyorlar. 

Birçok çift hazırlık süreci olarak adlandırılan yumurtalıkların uyarılma sürecini İngiltere de geçirmektedir. Bu süreç 10-14 gün arası değişmekte olup ondan sonra kuzey Kıbrıs’a gelerek 5-7 gün arası kalarak tedavi görüp bunu tatil ile birleştirebilmektedirler. Tüp bebek tedavisi için birkaç kez kliniğe gelerek başarılı bir tedavi protokolü uygulanabilmektedir.

Hastalara klinik seçimi yapmadan önce tüp bebek alanında uzman olan bir merkezin doğurganlık oranları hakkında, tedavi için kullanacağı ilaçlar ve doğru merkez ile ilgili araştırma yapmaları tavsiye edilmektedir. Kıbrıs’ın sunmuş olduğu mükemmel hizmet ile çiftlerin yurt dışında tedavi görmelerine olanak sunmaktadır.

Faydalı Bilgi? Paylaş!