Yeni aileler kurmaktan gurur duyuyoruz. Gelin hayalinizi birlikte gerçekleştirelim!

Tüp Bebek Diyetiniz

healthy food ivf

Tüp bebek tedavi sürecinden geçmek, vücudunuzdan çok şey gerektirecek zor bir süreç olabilir. Bu nedenle, enerji ve gücü artırmak için vücudunuzun doğru miktarda besin kazanmasına yardımcı olmak önemlidir. Diyetiniz önemli bir rol oynar. Yediğiniz veya yemediğiniz şey, bir tüp bebek tedavisinin sonucunu ve başarısını değiştirebilir.

Başlamak için en iyi zaman nedir?

Hayatın herhangi bir noktasında sağlıklı yemek her zaman iyidir. Ancak bir tüp bebek tedavisine girmek üzereyseniz, her kürden iki ila üç ay önce sağlıklı bir tüp bebek diyetine başlamak için en iyi zamandır. Doktorunuza danışarak ve tam kan çalışma paneli alarak vücudunuzun durumunu kontrol edin. Bu şekilde özel dikkat gerektiren alanları tespit edebilir ve beslenme ihtiyaçlarınızı tıbbi destekle karşılayabilirsiniz.

Ne yemeliyim?

Tüm sağlıklı diyetler gibi, tüp bebek diyetiniz de uygun miktarda makro besin (protein, karbonhidrat, yağ, su) ve mikro besin (vitamin ve mineral) içermelidir. Doğru miktarı bilmek içinkontrol edebilirsiniz önerilen Tavsiye Edilen Diyet Ödeneklerini Tıp Enstitüsü (ABD) tarafından. Tabii ki, mektuba gram saymak imkansızdır, ancak bir çeşit rehber olması iyidir. Dengeli bir diyet, amaçladığınız şey budur.

Proteinler

Protein kaynağınız olarak balık ve kümes hayvanları gibi yağsız etleri seçin. Ancak deniz ürünlerinde dikkatli olun. Komplikasyonları önlemek için pişmemiş balık veya et yemeyin. Çiğ deniz ürünleri enfeksiyonlara neden olabilir ve balıklar genellikle çok miktarda cıva içerir, bu yüzden de çok fazla tercih edilmemelidir. Akdeniz diyetini takip etmeniz tavsiye edilir.

Karbohidratlar

Sağlıksız olduğunu düşünebilirsiniz, ancak karbonhidratlar aslında vücuda çok yardımcıdır. En büyük enerji kaynağıdır ve tüp bebek tedavisinden geçerken çok fazla enerjiye ihtiyacınız vardır. Ancak doğru çeşitleri seçin. Kinoa, farro ve tam tahıllı makarna gibi kepekli tahıllar. Baklagiller de fasulye, nohut ve mercimek ile harika.

Yağlar

Yağlar da sizin için kötü değildir. İyi türler az miktarda kullanıldığında faydalır. Ancak. Trans-doymuş yağlar sağlığınız için kötüdür. Bunun yerine vücudunuza bol miktarda enerji rezervi sağlayan sağlıklı yağ asitlerini ve doymamış yağları seçin. İyi yağlar ayrıca vücudunuzun onları emebilmesi için besin maddelerinin parçalanmasına yardımcı olur. Onları ceviz, mısır, zeytinyağı, keten tohumu yağı, avokado ve daha birçok yerde bulabilirsiniz.

Su

Yeterince su içmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamalıyız. Su, vücuttaki farklı elementlerin iyi bir dengesinin korunmasına yardımcı olur. Dolaşıma da yardımcı olur. Her gün en az 8 bardak su için. Bu saatte 1 bardak olurdu, bu yüzden hatırlanması daha kolay.

Ne yememem gerekir?

Tıpkı bir tüp bebek diyetinde olduğu gibi, yok da vardır. İlk önce çiğ yumurta yemeyin. Gıda zehirlenmesine neden olabilecek salmonella virüsü içerebilirler. Salatalarda, eggnog veya bisküvi meyilli olarak karıştırılmış olsalar bile, onlardan kaçının. Aslında, belki de meyve ve fındık hariç, çiğ yiyecekleri yemekten kaçının.

Ayrıca yapay tatlandırıcılar içeren yiyeceklerden kaçının. Çoğu tüp bebek tedavisinin başarı oranlarını azaltan sakarin içerir. Bu nedenle yapay şekerler yerine sükraloz bazlı tatlandırıcılar veya doğal tatlandırıcı şuruplar kullanın. Bal harika bir alternatif olabilir.

Rafine şekerden de kaçının. Sadece küçük miktarlar bile kan şekeri seviyenizi anında yükseltebilir. Şeker iyi hissettiren bir besindir, ancak yemek genellikle karaciğere bir yük koyar, bu da artan kan şekeri seviyesi ile savaşarak daha fazla insülin üretecektir. Vücudunuz doğurganlığı doğrudan etkileyen insülin direnci geliştirebilir.

Alkol den uzak durulması tavsiye edilir. Eğer hevesli bir içiciyseniz, şimdi durdurmak en iyisidir. Alkol düzensiz yumurtlamaya ve bazen fetal bozukluğa neden olur. Benzer şekilde, kafein açısından zengin kahve ve çay ve diğer içecekler en iyi şekilde sınırlıdır veya tüp bebek sırasında hiç tüketilmez.

Süt ürünleri genellikle iyi olmakla birlikte, bakteri içerebileceği ve enfeksiyona neden olabileceğinden tüp bebek için iyi olmayan belirli peynir türleri vardır. Pastörize edilmemiş sütleri hiç tüketmeyin ve içinde mavi bir renk tonu olan camembert ve brie gibi yumuşak peynirlerden kaçının.

Ek takviyeler nelerdir?

Tüp bebek döngüsüne başlamadan aylar (veya en az 30 gün) doğum öncesi vitaminleri almaya başlayın. Gelişen fetüslerin beyin ve omurilik doğum kusurlarından korunmasında çok önemlidir. Ayrıca partnerinizin sperm sağlığını artırmaya da yardımcı olabilir.

Ayrıca embriyonik gelişimi destekleyebilecek balık yağı alın. Ayrıca otizmi önlemek için D vitamini takviyesi alın. Ancak bunları almadan önce, güvenli olduklarından ve protokolünüze müdahale etmediğinden emin olmak için önce doktorunuza danışın.

Çinko, hormon seviyelerinizi dengelemeye yardımcı olur, bu nedenle bu mineral açısından zengin yiyecekler yemek en iyisidir. Günlük gereksinim 15 miligram çinkodur. Takviye alabilirsiniz, ancak süt ürünleri, tahıllar, patates ve fındık ve birkaç et gibi çinko bakımından zengin yiyecekler tüketmek daha iyidir.

Ayrıca folik asit açısından zengin yiyecekler yemelisiniz. Embriyonun sağlıklı ve gelişimsel bozukluklardan arındırılmış olması önemlidir. Folik asit bakımından zengin gıdalar arasında bezelye, ıspanak, brokoli, kivi, kümes hayvanları ürünleri ve tofu bulunur.

Tüp bebek Diyet favorileri

Ancak arada sırada tüp bebek tedavisindeki kadınlara yardımcı olduğu söylenen belirli yiyecekleri öneren çalışmalar görüyoruz. Ananas ve avokado en yaygın gibi görünüyor.

Ananas,enzimini içerir bromelain serviksinizi yumuşatmaya ve doğum yapmaya yardımcı olur. Ancak bu etkiyi elde etmek için 8 ananas yemelisiniz ve bunu yapamazsınız ve yapmamalısınız. Ananasın faydası daha çok bir C vitamini kaynağıdır – bir fincan zaten hamile bir kadının önerilen günlük alımını içerir.

Avokadoların hamile kadınlar ve tüp bebek uygulanan kadınlar için iyi olduğu bilinmektedir, çünkü onları tüketmek yumurtlamadan sorumlu alanların sağlığını iyileştirir. Tüp bebek işlemine elverişli olan tekli doymuş yağlar bakımından zengindir.

Diğer tüp bebek diyet favorileri arasında brokoli, çilek, yulaf ezmesi, muz, brezilya fıstığı, kuru incir, somon, domates, yaban mersini, ıspanak, taze portakal suyu, hamsi, füme alabalık, buğday, az yağlı yoğurt, kepekli veya kepekli ekmek, kahverengi pirinç , lahana, kabak ve ayçiçeği tohumu, lahana, mango, tatlı patates, kavun, ceviz, nar, yumurta, humus ve tavuk.

bazıda vardır doğurganlığı artırangıdalar Arı sütü, balık yumurtası, havyar, polen, deniz yosunu, yosun, kemik iliği, istiridye, enginar, ısırgan otu, goji meyveleri ve filizi gibi.

Artık hepsini tek seferde yiyemezsiniz. Bu yüzden belki bir hafta içinde bir miktar alın ve bunları diyet planınızda yiyin. Hala besin açısından zengin sağlıklı dengeli bir diyetle kaynar, bu yüzden yorgun ve aşırı çalışan vücudunuz beslenir ve beslenir.

En iyisi, bir uzmana danışın. Kıbrıs’ın güzel Akdeniz adasında bulunan Dünya tüp bebek merkezi, beslenme ve tüp bebek ile ilgili sorularınızda size buraya tıklayarak yardımcı olabilir.

Faydalı Bilgi? Paylaş!