Yeni aileler kurmaktan gurur duyuyoruz. Gelin hayalinizi birlikte gerçekleştirelim!

Cinsiyet Belirleme Cetveli

Cinsiyet Belirleme Cetveli

Hamilelik belirtileri ortaya çıktığında fetüs gelişmeye başlamış demektir. Anne adayının bu süreçte dikkatli olması, fiziksel hareketlerden beslenmesine kadar her şeyi titizlikle yapması gerekir. Nitekim bu dönemde bebeğin sağlığı dış etkenlerden ciddi anlamda etkilenmektedir. Bununla birlikte eski ve kadim bir yöntem ile bebeğin cinsiyetini belirlemek de mümkündür.

Öncelikle bebeğin cinsiyetini belirlemek için en etkili yöntemin ultrason olduğunu belirtmek gerekiyor. 1950li yıllardan beri kullanılan bu yöntem, bebeğin hem cinsiyetini hem de sağlık durumunu belirlemek için en verimli yöntemdir. Ancak ultrasona baktırabilmek için bebeğin belli bir gelişim aşamasını tamamlamış olması gerekir. Fetüsün cinsiyetini belirlemek için takvim hesaplamasına dayalı bazı yöntemler de bulunmaktadır.

Fetüsün cinsiyetini takvim hesaplamalarıyla belirleyen iki temel yöntem vardır. Bunlar Rus Takvimi ve Çin Takvimi olarak bilinen hesaplamalardır. Söz konusu metotların temel amacı fetüsün rahme düştüğü andan itibaren 9 aylık süreçte gösterdiği gelişmeleri zamana göre değerlendirmek ve bu şekilde bebeğin hangi cinsiyete sahip olduğunu belirlemektir. Bu takvimler kesin doğru sonuçlar vermese de ultrason sonuçlarının büyük ölçüde hesaplamalara yakın olduğu bilinmektedir.

Hamilelik döneminde cinsiyet belirlemek için kullanılan en eski yöntem Çin Takvimi’dir. Çin’de 700 yıldır kullanılan bu takvimin %98 oranında doğru sonuçlar verdiği biliniyor. Çin Takvimi ile cinsiyet hesaplaması yapmak oldukça kolaydır. Burada bilinmesi gereken tek şey anne adayının yaşı ve hangi ayda hamile kaldığıdır.

Çin Takvimi ile cinsiyet hesaplanırken, anne adayının yaşı gebeliğin başladığı ay ile kesiştirilir. Örneğin 22 yaşındaki bir kadın Nisan ayında hamile kaldıysa bebek kız olacaktır. Çin Takvimi’nin oldukça eski astronomik hesaplamalara dayanan bir yöntem olduğu bilinmektedir. Ultrason sürecine girmeden önce Çin Takvimi’ne bakılarak bebeğin cinsiyeti öğrenilebilir. Bu yöntem büyük ölçüde doğru sonuçlar vermektedir.

Gebelik sürecinde cinsiyet belirlemek için kullanılan bir diğer yöntem ise Rus Takvimi’dir. Bu yöntem Çin Takvimi’nden belli yönlerden ayrılmaktadır. 15.yüzyıldan beri kullanıldığı bilinen Rus Takvimi’nin de Çin Takvimi kadar doğru sonuçlar verdiği ve ultrason sonuçlarının takvim hesaplamalarını büyük ölçüde destekler nitelikte olduğu biliniyor.

Rus Takvimi yönteminde, Çin Takvimi’nin aksine hem kadın hem erkek üzerinden hesaplama yapılır. Anne ve babanın doğum günleri ile annenin son adet tarihi üzerinden bebeğin cinsiyeti hesaplanır. Çin Takvimi’nde cinsiyet tahmini daha kolayken burada özel bir hesaplama gerekir. Temel olarak kan yenilenmesini baz alan bir yöntem olduğu da bilinmektedir.

Çin Takvimi ve Rus Takvimi yöntemlerinin bilimsel metotlar olmadığını belirtmek gerekiyor. Bu metotlar, genellikle doğru sonuç verse de bir kesinlik söz konusu değil. Ancak iki hesaplama yöntemi de yüzlerce yıldır kullanılıyor. Dolayısıyla bu kadim metotların büyük ölçüde doğru hesaplamalara dayandığından bahsetmek yanlış olmayacaktır.

Günümüzdeki bilimsel ve teknolojik imkânlar bundan yüzlerce yıl önce mevcut değildi. Dolayısıyla insanların yıldızların hareketlerini, insan bedeninin evrelerini ve böyle gelişimleri yakından takip ediyorlardı. Yıldız hareketleri ve insan bedeni arasında derin bir bağ olduğu biliniyor. Çin Takvimi, büyük ölçüde astronomik ve astrolojik hesaplara dayanan bir disiplindir. Her ne kadar günümüz koşullarında bilimsel olmasa da, doğru metotlara dayandığı söylenebilir.

Rus Takvimi de hem astronomik hesaplamalara hem de kan yenilenmesine dayanan bir yöntemdir. Bebeğin cinsiyeti, fetüsün gelişim aşaması ve insan bedeninin periyodik değişimleri göz önüne alınarak hesaplanır. Bu iki yöntem de kadim zamanlardan beri kullanılmakta ve çoğunlukla doğru sonuçlar vermektedir. Ancak bilimsel yöntemleri ön planda tutmak her açıdan faydalı olacaktır.

Faydalı Bilgi? Paylaş!